SEKCIJA MLADIH PSIHIJATARA
I
SPECIJALIZANATA PSIHIJATRIJE HRVATSKE

Novosti

UEMSUEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes) je organizacija liječnika utemeljena prije 50-tak godina. Ova organizacija okuplja predstavnike iz svih priznatih medicinskih specijalizacija na području Europske Unije. Sekcija i Odbor za psihijatriju - UEMS je osnovan 1990. godine, a Seckija za dječju i adolescentnu psihijatriju 1993.

Sekcija i Odbor za psihijatrijiu okuplja predstavnike predstavnike nacionalnih psihijatrijskih organizacija, a osobito Medicinskih asocijacija iz Europskih zemalja članica. Predstavnik iz Hrvatske, odnosno Hrvatskog društva za kliničku psihijatriju Hrvatskog liječničkog zbora je Doc.dr.sc.  Slađana Štrkalj Ivezić iz PB Vrapče.

Cilj rada Sekcije i Odbora za psihijatriju je harmonizacija psihijatrijske prakse u Europe, s posebnim osvrtom na harmonizaciju programa specijalizacije. U tu svrhu odrzavaju se redoviti sastanci, a zemlje domaćini se uvijek rotiraju. Na sastancima se oformljuju radne grupe, čiji je cilj razviti dokumente ili preporuke o određenoj psihijatrijskoj temi. Tako nastale preporuke određuju politiku psihijatrijske edukacije i službe unutar Europe.

UEMS vrlo dobro surađuje sa specijalizantima, te Europska Federacija Specijalizanata Psihijatrije (EFPT) ima dva predstavnika u UEMS, koji
su punopravni članovi te organizacije.


Više o tome na stranici:  http://www.uemspsychiatry.org/section/sectionIndex.htm

VAZNO!!!

Trenutno se donose preporuke iz područja biologijske edukacije u psihijatrije i programa specijalizacije baziranog na stručnosti.
Prijedloge edukacije možete vidjeti ovdje.

Ukoliko imate komentara ili priejdloga što se odnose na te dokumente, možete ih E-mailom proslijediti na psychiatry.croatia@gmail.com, najkasnije do 15. lipnja 2009.

Dokumenti za raspravu:

Biology in psychiatry-draft for consultation

Competence Based Training-draft for circulation

Copyright © 2019 HPD - Mladi psihijatri / Powered by mojCMS.