SEKCIJA MLADIH PSIHIJATARA
I
SPECIJALIZANATA PSIHIJATRIJE HRVATSKE

Novosti

Tečaj za mlade psihijatre prof. N. Sartoriusa


Tečaj za mlade psihijatre: "Course on Leadership and Professional Development of Young Psychiatrists"

 

Ako ste mladi liječnik specijalizant ili mladi specijalist, a ne znate kako se piše znanstveni rad ili kako izgledaju životopisi koji pobjeđuju na natječaju za posao, onda sigurno niste bili polaznik tečaja "Course on Leadership and Professional Development of Young Psychiatrists" koji je od 31. siječnja do 3. veljače 2010. održan u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. 

Tečaj su organizirali Hrvatsko psihijatrijsko društvo i Sekcija mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije, a voditelji su bili eminentni stručnjaci akademik Norman Sartorius i prof.dr. Ana Marušić.

Program je otvoren susretom "iskusnih" i "mladih" snaga hrvatske psihijatrije. Na otvorenju se, pod sloganom "Chat with experts", diskutiralo o prioritetima u karijeri mladih psihijatara u čemu su sudjelovali (i savjetovali) i prof.dr. Ljubomir Hotujac, predsjednik Hrvatskog psihijatrijskog društva te ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče i domaćin prof.dr. Vlado Jukić.

Kroz tri dana šesnaestoro polaznika intenzivno je cjelodnevno radilo na stjecanju lepeze novih znanja i vještina koje su svakom mladom psihijatru danas i više nego potrebni. U njih se ubrajaju primjerice izrada postera i prezentacija stručnih i znanstvenih radova, osmišljavanje i pisanje istraživačkih projekata, planiranje liječničke karijere, te prevencija sindroma „sagorijevanja“. Rad se odvijao u potpunosti na engleskom jeziku, i to kroz individualni pristup, rad u malim grupama, te rad u velikoj grupi.

Tečaj je završen evaluacijom naučenog, te proglašenjem najboljeg postera i najbolje prezentacije kao i podjelom zasluženih diploma. Na rastanku su polaznici naglasili da će im naučeno biti od velike koristi u budućem radu, ali i da je ovaj događaj pružio priliku da se mladi psihijatri koji su se okupili iz raznih dijelova Hrvatske bolje upoznaju i zbliže, te da to vide vrijednim kapitalom i za budućnost.

 


Antonija Mandić,  Snjezana Milanović, Iva Rakoš, Ana Ivaniš, Tomislav Peharda, Tomislav Franić, Vjekoslav Aljinović, Rajna Knez, profesor Norman Sartorius, Ivana Pražan, Nikolina Jovanović, profesor Vlado Jukić, Marko Tomičević, Marija Slijepčević Kudumija, Tanja Grahovac, Stipe Drmić, Tihana Jendričko, Aristea Pavešić Radonja, Aran Tomac, Domagoj Vidović, Martina Rojnić Kuzman

 

 

Copyright © 2019 HPD - Mladi psihijatri / Powered by mojCMS.